Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
Sukcesy cukierników ZSTiO w Skoczowie
W grudniu minionego roku, w Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie po raz drugi został zorganizowany konkurs „Ciasteczkowy zawrót głowy”, którego celem jest pielęgnowanie tradycji pieczenia drobnych cieszyńskich ciasteczek. Głównym sponsorem tego konkursu było czasopismo „Mistrz Branży” i dzięki tej współpracy, uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej wystartowali w eliminacjach do ogólnopolskiego konkursu cukierniczego.
Z przyjemnością informujemy, że młodociani cukiernicy zakwalifikowali się do finału konkursu „Zdrowo – smacznie – artystycznie"!
Uczniowie z całej Polski przesyłali prezentację deseru lub ciasta, które miało być zdrowe, smaczne i ładnie wyglądać. Komisja konkursowa w składzie:
Anna Kania – p.o. redaktor naczelnej czasopisma i portalu „Mistrz Branży” Krzysztof Wysłucha – mistrz cukiernictwa i piekarstwa Sabina Duda – dietetyk, nauczyciel Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego woj. śląskiego w Raciborzu dokonała oceny prac i zdecydowała, że do etapu finałowego zakwalifikowały się prace 8 drużyn z całego kraju. Finał odbędzie się w ramach VII Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich „Sweet TARGI” 14 marca 2016 roku w Katowicach.
Naszą szkołę będą reprezentowały uczennice z klasy 2b: Justyna Czuj oraz Natalia Burawa. Ich opiekunem będzie pani Joanna Gwizdała, nauczyciel przedmiotów zawodowych branży cukierniczej. Dziewczęta przygotują ciasto buraczkowo – migdałowe z marmoladką z suszonych moreli.
Gratulujemy sukcesu i trzymamy kciuki w finale! Więcej szczegółów o konkursie znajdziecie tutaj
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.