Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
WŁOSKIE KULINARIA W ZASIĘGU UCZNIÓW Z MIĘDZYŚWIECIA
Staż dla 16 uczniów technikum żywienia z Zespołu Szkół Przyrodniczo - Technicznych w Międzyświeciu zorganizowany w Rimini we Włoszech rozpoczął się 29 stycznia i będzie trwał do 16 lutego 2018r.
W trakcie 3 tygodni pobytu na stażu uczniowie pracują w renomowanych firmach gastronomicznych, gdzie mają okazję doskonalić swój warsztat zawodowy. Istotną korzyścią dla stażystów jest poznanie zasad funkcjonowania tych firm, a także charakterystyczną kuchnię włoską, spróbować słynnych potraw śródziemnomorskich. Przedsiębiorcy dostrzegli bardzo dobre przygotowanie merytoryczne uczniów. Konfrontacja zdobytej wiedzy z możliwością wykorzystania jej w praktyce nie sprawia uczestnikom stażu trudności. We wszystkich miejscach praktyk stażyści wykazują się pracowitością i solidnością.
Program pobytu obejmuje poznanie atrakcji turystycznych, odmiennych zwyczajów, tradycji i zachowań mieszkańców Włoch. Niepowtarzalną okazją było uczestniczenie w wycieczce do Wenecji, miasta licznych kanałów, gondoli oraz zabytkowej architektury. Wyjątkową atrakcją dla nas było uczestniczenie w słynnym karnawale weneckim.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.