Wiadomości

Wkrótce w regionie

Kontakt24

wyświetleń: 499komentarzy: 0

WŁOSKIE KULINARIA W ZASIĘGU UCZNIÓW Z MIĘDZYŚWIECIA

2018.02.08 12:01

Autor: lasbar

Staż dla 16 uczniów technikum żywienia z Zespołu Szkół Przyrodniczo - Technicznych  w Międzyświeciu zorganizowany w Rimini we Włoszech  rozpoczął się 29 stycznia i będzie trwał do 16 lutego 2018r. 

W trakcie 3 tygodni pobytu na stażu uczniowie pracują w renomowanych firmach gastronomicznych, gdzie mają okazję doskonalić swój warsztat zawodowy. Istotną korzyścią dla stażystów jest poznanie zasad funkcjonowania tych firm, a także charakterystyczną kuchnię włoską, spróbować słynnych potraw śródziemnomorskich. Przedsiębiorcy dostrzegli bardzo dobre przygotowanie merytoryczne uczniów. Konfrontacja zdobytej wiedzy                   z możliwością wykorzystania jej w praktyce nie sprawia uczestnikom stażu trudności. We wszystkich miejscach praktyk stażyści  wykazują się pracowitością i solidnością.

Program pobytu obejmuje poznanie atrakcji turystycznych, odmiennych zwyczajów, tradycji i zachowań mieszkańców Włoch. Niepowtarzalną okazją było uczestniczenie w wycieczce do Wenecji, miasta licznych kanałów, gondoli oraz zabytkowej architektury. Wyjątkową atrakcją dla nas było uczestniczenie    w słynnym karnawale weneckim.

zródło: OX.PL
dodał: lasbar 2018.02.08 12:01
drukuj artykuł

Komentarze (0)

Redakcja nie ponosi odpowiedzialność za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Zobacz regulamin.

Musisz się zalogować aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta ? Zarejestruj się i sprawdź co możesz zyskać.
Kontakt z redkacją .