Czekoladowe warsztaty z Mistrzem w skoczowskim ZSTiO

30 maja w Zespole Szkół Technicznych i Ogólnokształcących w Skoczowie mieliśmy zaszczyt gościć Mistrza Świata w cukiernictwie pana Mieczysława Chojnowskiego, który aktywnie uczestniczy w spotkaniach z Cukiernikami i Piekarzami z całej Polski i zagranicy. Spotkania są organizowane przez Zakłady Tłuszczowe Kruszwica. Prowadzi szkolenia w Akademii Mistrza, jest trenerem młodych cukierników startujących w konkursach ogólnopolskich i międzynarodowych. Wyszkolił sześciu mistrzów Polski. Specjalizuje się w produkcji tortów, dekoracjach z karmelu, czekolady i marcepanu. Nasi cukiernicy po raz kolejny mogli uczestniczyć w warsztatach czekoladowych. Warsztaty były darmowe dzięki uprzejmości Zakładów Tłuszczowych Kruszwica. Czekolada, na której pracowali uczniowie była najlepszej jakości. Wykonali praliny z przepysznymi nadzieniami, ganasze, czekolady z dodatkami, lizaki, trufelki.

Pani Joanna Gwizdała, która zorganizowała warsztaty z Mistrzem Chojnowskim pragnie serdecznie podziękować Akademii Mistrza oraz koordynatorowi warsztatów panu Jackowi Zięba za pomoc w zorganizowaniu warsztatów.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

2
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
2018-06-08 14:29:22
Kuba_EDGE: Maryjo, ale duża pani po lewej, 2 metry jak nic
2018-06-10 13:06:53
torcin: @Kuba Masz na myśli wysokość czy szerokość?
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją