Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
kontakt24

Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?

Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.

Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!

I Dzień z Bryndzą w Koniakowie

W Koniakowie przy bacówce Piotra Kohuta odbył się dziś I Dzień z Bryndzą. 

To kolejna inicjatywa promująca kulinarne dziedzictwo górali. Bryndza to pierwszy polski produkt, który uzyskał najwyższą kategorie wśród produktów regionalnych UE.
  Wytwarzany "od zawsze" w gospodarce pasterskiej, używany kiedyś w każdym góralskim domu. Dziś powraca do łaski i zdobywa wielu zwolenników naturalnej kuchni. Kto był w Koniakowie, ten spróbował bryndzy na bardzo wiele sposobów.   

foto: Józef Michałek

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.