Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
I Dzień z Bryndzą w Koniakowie
W Koniakowie przy bacówce Piotra Kohuta odbył się dziś I Dzień z Bryndzą.
To kolejna inicjatywa promująca kulinarne dziedzictwo górali. Bryndza to pierwszy polski produkt, który uzyskał najwyższą kategorie wśród produktów regionalnych UE.
Wytwarzany "od zawsze" w gospodarce pasterskiej, używany kiedyś w każdym góralskim domu. Dziś powraca do łaski i zdobywa wielu zwolenników naturalnej kuchni. Kto był w Koniakowie, ten spróbował bryndzy na bardzo wiele sposobów.
foto: Józef Michałek
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.