Konkurs kulinarny w Międzyświeciu

We wtorek 5 czerwca 2018 r. w Zespole Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu odbyła się IV edycja konkursu kulinarnego o tytuł „Mistrza szkolnej patelni”. Tematem przewodnim w tym roku były „Pierogi na wytrawnie”  z wykorzystaniem produktów regionalnych.  W konkursie wzięło udział dwunastu uczestników z klas technikum, zasadniczej szkoły zawodowej oraz branżowej szkoły pierwszego stopnia.

Zmagania młodych kucharzy oceniał szef kuchni p. Bartosz Pogorzałek, który obserwował pracę uczniów, doradzał oraz udzielał cennych wskazówek do dalszej pracy.

Najlepszymi okazali się:

I miejsce

Marlena Plinta, Beata Koniarczyk z kl. II TŻ

Botwinkowe szaleństwo zamknięte w gryce, muśnięte zieloną fantazją z prażoną konopią

II miejsce

Łukasz Ferfecki, Adrian Niewada z kl. III TŻ

Pierogi pietruszkowe ze smażonym pstrągiem, bryndzą na sosie ćwikłowym

III miejsce

Karolina Greń, Margaret Dutka z kl. II ZSZ

Zbójnicka rozkosz

Gratulujemy zwycięzcom.

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział, życzymy dalszego zapału i wielu sukcesów                               w dalszych konkursach kulinarnych.

 

Urszula Bury

 

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją