Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
Konkurs kulinarny w Międzyświeciu
We wtorek 5 czerwca 2018 r. w Zespole Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu odbyła się IV edycja konkursu kulinarnego o tytuł „Mistrza szkolnej patelni”. Tematem przewodnim w tym roku były „Pierogi na wytrawnie” z wykorzystaniem produktów regionalnych. W konkursie wzięło udział dwunastu uczestników z klas technikum, zasadniczej szkoły zawodowej oraz branżowej szkoły pierwszego stopnia.
Zmagania młodych kucharzy oceniał szef kuchni p. Bartosz Pogorzałek, który obserwował pracę uczniów, doradzał oraz udzielał cennych wskazówek do dalszej pracy.
Najlepszymi okazali się:
I miejsce
Marlena Plinta, Beata Koniarczyk z kl. II TŻ
Botwinkowe szaleństwo zamknięte w gryce, muśnięte zieloną fantazją z prażoną konopią
II miejsce
Łukasz Ferfecki, Adrian Niewada z kl. III TŻ
Pierogi pietruszkowe ze smażonym pstrągiem, bryndzą na sosie ćwikłowym
III miejsce
Karolina Greń, Margaret Dutka z kl. II ZSZ
Zbójnicka rozkosz
Gratulujemy zwycięzcom.
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział, życzymy dalszego zapału i wielu sukcesów w dalszych konkursach kulinarnych.
Urszula Bury
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.