Kulinarne warsztaty szkoleniowe w RM Gastro Polska dla techników żywienia z Międzyświecia

W dniu 22.01.2015 roku uczniowie technicznych klas gastronomicznych Zespołu Szkół Przyrodniczo -Technicznych w Międzyświeciu wraz z nauczycielami przedmiotów zawodowych wzięli udział w warsztatach szkoleniowych, zorganizowanych przez RM Gastro Polska w Ustroniu. W ramach szkolenia młodzież zapoznała się z obsługą pieca konwekcyjno - parowego oraz innych, nowoczesnych urządzeń gastronomicznych. Pod okiem Szefa kuchni Pana Krzysztofa Gawlika, członka Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy, sporządzili przystawki, danie główne i deser. Wszystko było pyszne!

Przyszli adepci sztuki kulinarnej poznali też nową metodę „gotowania w woreczku próżniowym” oraz  w kąpieli wodnej – sous vide. Zaletą tej techniki jest maksymalne zachowanie wartości odżywczych potrawy. Była to wspaniała lekcja technologii gastronomicznej i wyposażenia technicznego, przygotowująca do podejmowania wyzwań zawodowych na najwyższym poziomie.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją