Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
"Śliwka w czekoladzie"-relacja z dnia otwartego w ZSGH w Wiśle
"Dzień śliwki w czekoladzie" - pod takim smacznym hasłem upłynął kolejny dzień otwarty w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im.WłReymonta w Wiśle. Naszymi gośćmi byli uczniowie 8.klasy szkół podstawowych z Wisły, Istebnej i Ustronia.
Plan zwiedzania był szczegółowo zaplanowany i obejmował następujące punkty:
- synchroniczne nakrywanie stołu i prezentacja świątecznej dekoracji stołu,
- poczęstunek regionalnym kołoczem ze śliwką oraz pączkami z domowej roboty powidłami a także małym co nieco skąpanym w czekoladowej fontannie,
- pokaz profesjonanej sztuki barmańskiej,
- quiz z języka hiszpańskiego oraz degustacja hiszpańskich przekąsek z ciasta parzonego, smażonych w tłuszczu – churros,
- quiz z języka angielskiego,
- prezentacja sklepiku szkolnego – mini-przedsiębiorstwa prowadzonego przez uczniów, przyszłych techników-ekonomistów,
- quiz wiedzy ekonomicznej,
- prezentacja profesjonalnej broszury do pokoju hotelowego,
- kącik literacki - czyli miejsce czerpania przyjemności z czytania,
- zabawy i tańce animacyjne,
- bardzo ciekawa prezentacja firmy Techniplast sp. z o.o. - naszego partnera, współorganizotora i fundatora nagród w konkursie dla uczniów klas 8. – więcej informacji o konkursie znajdziesz tu: https://zsgh.wisla.pl/strona/konkurs-dla-klas-8
Obecnie przygotowujemy się do świąt. W szkole unosi się zapach cynamonu, czekolady i śliwek, co nadal nie pozwala nam zapomnieć o tak udanym dniu otwartym!
Serdecznie zapraszamy kolejne szkoły do odwiedzenia wiślańskiego Patelnioka, by zobaczyć, jak wygląda u nas nauka "od kuchni".
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.