Sukces Kamili

12 lutego 2018 r. w Krakowie odbył się konkurs „Calvados Nouvelle Voque International Trophies 2018”,którego celem było wyłonienie uczestnika międzynarodowej edycji tego konkursu we Francji.

Kamila Janko, uczennica III  klasy Technikum żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, która przygotowywała się pod okiem p. Katarzyny Kimszal wywalczyła I miejsce w kategorii barman-student i będzie reprezentować  Polskę podczas międzynarodowego finału we Francji.

Przygotowany przez nią drink o nazwie „Zielony ogródek” oczarował jury smakiem, aromatem oraz wyglądem  i uzyskał bardzo wysoką ocenę konkursową.  Jako jedyny uczestnik zawodów Kamila otrzymała  maksymalną ilość punktów od jury technicznego, również otrzymała maksymalną ilość  punktów w czasie „blind testu”-rozpoznawania smaków syropów marki Monin.

W zmaganiach barmanów wzięło udział 20 uczniów szkół gastronomicznych z całego kraju . Zadaniem uczestników tegorocznej edycji konkursu było wykonanie  „blind testu”  oraz skomponowanie  short drinka na bazie Calvadosu, syropów Monin.

Zawodnicy sporządzali swoje napoje w czterech porcjach.  Dekoracje uczestnicy przygotowywali w formule „open space", czyli pod czujnym okiem jurorów oraz widzów i w ograniczonym czasie 12 minut.

Trzymamy kciuki za sukces Kamili we Francji!

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją