Uczniowie z Międzyświecia przyrządzali potrawy z pstrąga

W sobotę 16 września 2017 r. uczniowie Zespołu Szkół Przyrodniczo-Technicznych w Międzyświeciu uczestniczyli w Mistrzostwach w Przyrządzaniu Potraw z Ryb Słodkowodnych na skoczowskim rynku. Tegorocznym tematem przewodnim był pstrąg.

Naszą szkołę reprezentowali:  Łukasz Ferfecki i Adrian Niewada z kl. III technikum żywienia   „Pierogi z farszem z pstrąga i sosem ćwikłowym”          oraz Rafaela Śliwka i Błażej Burawa z kl. III zasadniczej szkoły zawodowej  „ Złoty pstrąg w migdałach z zapiekanką brokułową”        

Uczestnictwo w tego typu konkursie było dla młodych ludzi ciekawym doświadczeniem  zawodowym, gratulujemy im udanego występu.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją