WŁOSKIE KULINARIA W ZASIĘGU UCZNIÓW Z MIĘDZYŚWIECIA

Staż dla 16 uczniów technikum żywienia z Zespołu Szkół Przyrodniczo - Technicznych  w Międzyświeciu zorganizowany w Rimini we Włoszech  rozpoczął się 29 stycznia i będzie trwał do 16 lutego 2018r. 

W trakcie 3 tygodni pobytu na stażu uczniowie pracują w renomowanych firmach gastronomicznych, gdzie mają okazję doskonalić swój warsztat zawodowy. Istotną korzyścią dla stażystów jest poznanie zasad funkcjonowania tych firm, a także charakterystyczną kuchnię włoską, spróbować słynnych potraw śródziemnomorskich. Przedsiębiorcy dostrzegli bardzo dobre przygotowanie merytoryczne uczniów. Konfrontacja zdobytej wiedzy                   z możliwością wykorzystania jej w praktyce nie sprawia uczestnikom stażu trudności. We wszystkich miejscach praktyk stażyści  wykazują się pracowitością i solidnością.

Program pobytu obejmuje poznanie atrakcji turystycznych, odmiennych zwyczajów, tradycji i zachowań mieszkańców Włoch. Niepowtarzalną okazją było uczestniczenie w wycieczce do Wenecji, miasta licznych kanałów, gondoli oraz zabytkowej architektury. Wyjątkową atrakcją dla nas było uczestniczenie    w słynnym karnawale weneckim.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.
kontakt z redakcją