Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
Kulinarny sukces ucznia ZSGH w Wiśle
Karol Procner, uczeń Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Wiśle zajął I miejsce w VI Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy przygotowując „Pulpeciki z sosem sojowym w asyście karmelizowanych buraczków z pattają oraz sałatką z zielonych fig”. Konkurs był zorganizowanym przez ZSEG w Cieszynie, Stowarzyszenie EkoGa oraz Beskidzki Klub Kulinarny. Wzięły w nim udział szkoły z Tychów, Bielska Białej, Cieszyna, Dąbrowy Górniczej, Wodzisławia Śląskiego, Rybnika oraz dwie z Czech. ZSGH w Wiśle reprezentował również Damian Badura przygotowując potrawę „ Frykasy wieprzowo - wołowe z suszonymi morelami, serem buncem w asyście sosu pigwowo - figowego oraz puree ziemniaczanego z orzechami”.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.