Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
kontakt24

Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?

Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.

Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!

Kulinarny sukces ucznia ZSGH w Wiśle

Karol Procner, uczeń Zespołu Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Wiśle zajął I miejsce w VI Beskidzkim Konkursie Młodych Kucharzy przygotowując  „Pulpeciki z sosem sojowym w asyście karmelizowanych buraczków z pattają oraz sałatką z zielonych fig”. Konkurs był zorganizowanym przez ZSEG w Cieszynie, Stowarzyszenie EkoGa oraz Beskidzki Klub Kulinarny. Wzięły w nim udział szkoły z Tychów, Bielska Białej, Cieszyna, Dąbrowy Górniczej, Wodzisławia Śląskiego, Rybnika oraz dwie z Czech. ZSGH w Wiśle reprezentował również Damian Badura przygotowując potrawę „ Frykasy wieprzowo - wołowe z suszonymi morelami, serem buncem w asyście sosu pigwowo - figowego oraz puree ziemniaczanego z orzechami”.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

1
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
2014-11-04 22:13:06
gość: Bardzo aromatyczne nazwy i wykwintne dania ,ale moje ulubione to nasze poczciwe schabowe ,mielone ,drób i ryby ,ii ii te potrawy pomijając ziemniaczki ,buraczki ,kapustkę to co do asysty to jedynie browar schłodzony do odpowiedniej temperatury ,smacznego .
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.