Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?
Zaloguj się
Jesteś nowy na OX.PL?

Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?

Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.

Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!

Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia - sukces ZSEG w Cieszynie

Julia Zawada - uczennica cieszyńskiego gastronoma na podium.

W ostatnią sobotę września na placu przy Urzędzie Gminy w Pawłowicach w ramach Śląskiego Święta Karpia odbyły się Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Ryb Słodkowodnych dla Uczniów Szkół Gastronomicznych. Organizatorem Mistrzostw było Stowarzyszenie „Żabi Kraj”.

Uczennica ZSEG w Cieszynie Julia Zawada z klasy 4 ga została finalistką zdobywając wysokie III miejsce.

Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego, którego podstawowym produktem był karp.  Julia przygotowała kotleciki z karpia na konfiturze z czerwonej cebuli oraz puree ziemniaczano – cytrynowym.

                                                                                 

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

źródło:
dodał: autor

Komentarze

0
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze internautów. Wpisy niezgodne z regulaminem będą usuwane.
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Zobacz regulamin
Musisz się zalogować, aby móc wystawiać komentarze.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.