Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia - sukces ZSEG w Cieszynie
Julia Zawada - uczennica cieszyńskiego gastronoma na podium.
W ostatnią sobotę września na placu przy Urzędzie Gminy w Pawłowicach w ramach Śląskiego Święta Karpia odbyły się Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Ryb Słodkowodnych dla Uczniów Szkół Gastronomicznych. Organizatorem Mistrzostw było Stowarzyszenie „Żabi Kraj”.
Uczennica ZSEG w Cieszynie Julia Zawada z klasy 4 ga została finalistką zdobywając wysokie III miejsce.
Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego, którego podstawowym produktem był karp. Julia przygotowała kotleciki z karpia na konfiturze z czerwonej cebuli oraz puree ziemniaczano – cytrynowym.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.