Byłeś świadkiem zdarzenia? Dysponujesz ciekawymi materiałami własnego autorstwa? A może chcesz żeby świat dowiedział się o czymś lub o kimś ważnym?
Wyślij swój materiał na kontakt24.ox.pl i obserwuj, jak rośnie liczba jego wyświetleń.
Zapraszamy Cię do współtworzenia Portalu OX.PL!
Warsztaty kulinarne z Krzysztofem Gawlikiem w ZSEG w Cieszynie
W niedawnym czasie w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Cieszynie odbyły się warsztaty dla uczniów pionu gastronomicznego. Tematem szkolenia był „Rozbiór tuszki drobiowej, podział i wykorzystanie elementów kulinarnych”. Warsztaty zostały przeprowadzone w ramach projektu: " Innowacje w zakresie szkolenia zawodowego dla rynku pracy". Kunszt kulinarny prowadził Krzysztof Gawlik – znakomity, doświadczony kucharz RM GASTRO, który uzyskał tytuł Executive Chef na New York University of Technology.
Podczas zajęć uczniowie zaznajomili się między innymi z rozbiorem drobiu na elementy kulinarne, trybowaniem kurczaka, poznali różne rodzaje obróbki drobiu przy zastosowaniu nowoczesnych technik kulinarnych. Młodzi adepci pod okiem mistrza, przygotowali nowatorskie dania drobiowe, które następnie degustowali.
D.U.
Komentarze
Dodając komentarz, akceptujesz postanowienia regulaminu.
Nie masz konta? Zarejestruj się i sprawdź, co możesz zyskać.